Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мобільний ЦОП: роз’яснювальна робота та надання адміністративних послуг для мешканців Троїцької територіальної громади

, опубліковано 30 січня 2024 о 14:36

Фахівці Павлоградської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) прийняли участь у роботі мобільного ЦОПу, який здійснив виїзд до Троїцької сільської об’єднаної територіальної громади (Дніпропетровська область, Павлоградський район, с. Троїцьке).

Під час роботи мобільного ЦОПу фахівці податкової обговорили з керівниками та мешканцями громади питання легалізації трудових відносин; оподаткування виплат благодійної допомоги внутрішньо переміщеним особам; застосування РРО/ПРРО; обов'язку подання фізичними особами – платниками податків до контролюючих органів заяви за формою № 5ДР у разі зміни даних, які вносяться до облікової картки платника податків.

Податківці нагадали про переваги електронних сервісів ДПС, зокрема безкоштовний мобільний застосунок «Моя податкова» та комунікаційну податкову платформу ГУ ДПС – ефективний формат комунікацій.

Крім того, від відвідувачів мобільного ЦОПу представники податкової служби прийняли заяви за формою № 5 ДР (внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків). 

Під час виїзду мобільного ЦОПу фізичні особи отримали практичну допомогу: по встановленню мобільного застосунку «Моя податкова»; в отриманні безкоштовних кваліфікованих електронних підписів (КЕП), за допомогою яких громадяни через Електронний кабінет подали заяву за формою № 10ДР щодо отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків.