Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мобільний ЦОП: адміністративні послуги в ЦНАПі «ВІЗА» для мешканців Криворізького регіону

, опубліковано 29 січня 2024 о 10:01

З метою забезпечення зручних та доступних умов для отримання послуг і сервісів фізичними та юридичними особами мобільним ЦОПом за участі начальника Криворізької північної ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській (далі – ГУ ДПС) Ганни Познякової, її заступника Ігора Тимченка та фахівців Криворізької північної ДПІ ГУ ДПС відбувся виїзд до Центру адміністративних послуг «ВІЗА» виконавчого комітету Криворізької міської ради (далі – ЦНАП «ВІЗА»). 

Під час роботи мобільного ЦОПу здійснено обслуговування 17 фізичних осіб, з яких 7 – новостворені суб’єкти господарювання, які планують здійснювати господарську діяльність на спрощеній системі оподаткування, обліку та звітності. 

Фахівці ГУ ДПС нагадали, що з 01 січня 2024 року розпочалась кампанія декларування. До працівників податкової звернулись 5 осіб з питаннями щодо подання річної податкової декларації про майновий стан і доходи. Вони задекларували доходи від успадкованого/отриманого у дарунок майна, доходи від надання майна в оренду на загальну суму 2 079 тис. грн з нарахуванням податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних у сумі 103 950 грн і військового збору – 31 185 гривень. 

Також від платників отримано заяви щодо приведення у відповідність облікових даних платника податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

У ході комунікацій платникам повідомили про переваги електронних сервісів ДПС, зокрема Електронного кабінету та мобільного застосунку «Моя податкова».

Відвідувачі мобільного ЦОПу отримали фахові консультації від податківців. 

З метою роз’яснень основних аспектів деклараційної кампанії 2024 серед працівників та відвідувачів ЦНАПу «ВІЗА» проведена інформаційна акція, під час якої всі учасники були проінформовані з актуальних питань, ознайомились з відеороликами щодо декларування одходів та отримали друковану продукцію з вищезазначеної тематики.