Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майже 234,1 млн грн податку на нерухоме майно отримали від фізичних осіб місцеві бюджети Дніпропетровщини

, опубліковано 24 січня 2024 о 09:47

Протягом 2023 року до місцевих бюджетів Дніпропетровської області від фізичних осіб надійшло майже 234,1 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Надходження виросли порівняно з 2022 роком на понад 136,8 млн грн, або на 140,7 відсотків.

Нагадуємо, що платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (далі – податок), є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості.

Податкове/податкові повідомлення-рішення про сплату суми/сум податку, обчисленого згідно з п.п. 266.7.1 п. 266.7 ст. 266 Податкового кодексу України (далі – Кодекс), разом з детальним розрахунком суми/сум податку та відповідні платіжні реквізити, зокрема, органів місцевого самоврядування за місцезнаходженням кожного з об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, надсилаються фізичній особі – платнику податку контролюючим органом у порядку, визначеному ст. 42 Кодексу, до 01 липня року, що настає за базовим податковим (звітним) періодом (роком). Податкове зобов'язання за звітний рік з податку сплачується фізичними особами протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.