Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мобільний ЦОП на Криворіжжі відвідав Прозорий офіс соціальних послуг Тернівської районної у місті ради

, опубліковано 23 січня 2024 о 15:50

Мобільним ЦОПом за участі фахівців Криворізької північної ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) здійснено виїзд до Прозорого офісу соціальних послуг Тернівської районної у місті ради.

За результатами роботи мобільного ЦОПу співробітниками ДПІ ГУ ДПС здійснено обслуговування 49 фізичних осіб: відвідувачам мобільного ЦОПу видано 21 картку платників податків з реєстраційними номерами облікової картки платника податків, прийнято 29 заяв на отримання адміністративних послуг (21 заяву за формою № 5ДР, 5 заяв за формою № 1ДР та 1 заяву за формою № 10ДР).

Також фахівці податкової прийняли 3 річні податкові декларації про майновий стан і доходи від громадян, які отримали у спадщину майно від осіб, які не відносяться до членів сім’ї першого та другого ступенів споріднення. Зазначеними платниками податків задекларовано дохід у розмірі 553 787,40 грн та визначено податкові зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб у розмірі 27 689,37 грн і військового збору у розмірі 8 306,81 гривень.

В ході роботи мобільного ЦОПу податківці нагадали відвідувачам про кампанію декларування доходів, яка розпочалась з 01 січня 2024 року, про переваги задекларованих трудових відносин та наслідки використання праці неоформлених працівників; повідомили про обов’язок застосування РРО/ПРРО у разі здійснення розрахункових операцій.

Також представники податкового органу проінформували про можливості Електронного кабінету, мобільного застосунку «Моя податкова» та інших електронних сервісів ДПС.

Під час комунікацій відвідувачі ЦОПу отримали усні консультації з питань сфери оподаткування.