Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 5,8 млрд грн плати за землю – надходження до місцевих бюджетів Дніпропетровщини від юридичних осіб у 2023 році

, опубліковано 23 січня 2024 о 10:01

Протягом 2023 року до місцевих бюджетів Дніпропетровської області юридичні особи спрямували понад 5,8 млрд плати за землю. Цей показник більше минулорічного на понад 954,8 млн грн, або на 19,6 відс. (у 2022 році надійшло плати за землю від юридичних осіб понад 4,8 млрд гривень). Про це повідомила в. о. начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Наталя Федаш.

Наталя Федаш подякувала платниками за своєчасне поповнення місцевих бюджетів і нагадала, що відповідно до п. 271.1 ст. 271 Податкового кодексу України (далі – Кодекс) базою оподаткування земельним податком є нормативна грошова оцінка земельної ділянки з урахуванням коефіцієнта індексації, визначеного відповідно до порядку, встановленого розділом ХІІІ Кодексу, та площа земельної ділянки, нормативну грошову оцінку якої не проведено.

У разі, якщо земельна ділянка розташована за межами населеного пункту, а нормативна грошова оцінка її не проводилась, для розрахунку земельного податку застосовується нормативна грошова оцінка одиниці площі ріллі по області.

Крім того, очільниця податкової служби Дніпропетровщини звернула увагу, що на відміну від звітних податкових періодів за 2022 та 2023 роки у 2024 році коефіцієнт індексації застосовується до всіх категорій земель.