Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Видача споживачам фальсифікованих чеків

, опубліковано 22 грудня 2023 о 15:18

Управлінням податкового аудиту ГУ ДПС на території смт. Царичанка проведено фактичну перевірку АЗС, де здійснює господарську діяльність фізична особа – підприємець (далі – ФОП).

Відповідно до норм податкового законодавства працівниками відділу фактичних перевірок ГУ ДПС проведено контрольно-розрахункову операцію, за результатами якої отримано розрахунковий документ (чек). Фіскальні чеки та щоденні звіти (Z-звіти) РРО/ПРРО є обов’язковою звітністю суб’єктів господарювання.

В результаті перевірки наявності виданого документа в реєстрі ДПС «Пошук фіскального чека», встановлено, що розрахунковий документ, який виданий під час здійснення контрольно-розрахункової операції, в базі ДПС відсутній.

Таким чином, фактичною перевіркою встановлено факт видачі споживачам на перевіряємій АЗС розрахункових документів які відсутні або не збережені в фіскальній пам’яті РРО та подання суб’єктом господарювання до податкової служби спотвореної звітності яка не відповідала дійсним (реальним) обсягам продажу палива.

За результатами даної фактичної перевірки ФОПу нараховано штрафні санкції у розмірі 1,3 млн гривень.

ГУ ДПС звертає увагу платників, які здійснюють розрахункові операції, на безумовне дотримання вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».