Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У разі здійснення господарської діяльності бізнес зобов’язаний дотримуватись законодавчих норм

, опубліковано 20 грудня 2023 о 15:20

У пріоритеті податкової служби Дніпропетровської області – постійна комунікація з платниками податків на принципах партнерства, прозорості та відкритості, створення комфортних умов для ведення бізнесу. Адже вчасно отримана інформація – це можливість оперативно вирішувати нагальні питання.

Головним управлінням ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) на постійній основі проводиться роз’яснювальна кампанія з питань ведення суб’єктами господарювання бізнесу з обов’язковим отриманням дозвільних документів на здійснення господарської діяльності, видачі споживачам відповідних розрахункових документів при проведенні розрахункових операцій, а також неприпустимості випадків використання працівників без належного оформлення.

Завдяки проведеній роботі в Дніпропетровській області спостерігається позитивна динаміка реєстрації касової техніки, а саме:

- у 2022 році зареєстровано 50,6 тис. РРО/ПРРО;

- у 2023 році зареєстровано 69,7 тис. РРО/ПРРО;

Слід зазначити, що тільки у період з 01 серпня по 19 грудня п. р. кількість зареєстрованих РРО/ПРРО склала 20 тис. одиниць.

Водночас, у ході проведення роз’яснювальних заходів безпосередньо у місцях торгівлі, фіксуються випадки здійснення господарської діяльності без державної реєстрації, продажу продукції з візуальними ознаками фальсифікованої, або контрабандної продукції.

З метою вжиття відповідних заходів по припиненню незаконної діяльності, ГУ ДПС співпрацює з Національною поліцією.

За результатами проведеної роботи організовано вилучення незаконної продукції на загальну суму 318 тис. гривень.

Закликаємо суб’єктів господарювання працювати в законодавчому полі!