Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 12,6 млн грн туристичного збору отримали місцеві бюджети Дніпропетровщини з початку поточного року

, опубліковано 15 грудня 2023 о 09:55

З початку 2023 року до місцевих бюджетів Дніпропетровської області надійшло понад 12,6 млн грн туристичного збору (далі – збір). Надходження збільшились на 3,9 млн грн, або на 44,8 відсотків у порівнянні з січнем – листопадом 2022 року.

Нагадуємо, що податкові агенти сплачують збір за своїм місцезнаходженням щоквартально, у визначений для квартального звітного (податкового) періоду строк та відповідно до податкової декларації за звітний (податковий) квартал, або авансовими внесками до 30 числа (включно) кожного місяця (у лютому – до 28 (29) включно) на підставі рішення відповідної сільської, селищної, міської ради.

Податкові агенти, які сплачують збір авансовими внесками, відображають у податковій декларації за звітний (податковий) квартал суми нарахованих щомісячних авансових внесків. При цьому остаточна сума збору, обчислена відповідно до податкової декларації за звітний (податковий) квартал (з урахуванням фактично внесених авансових платежів), сплачується такими податковими агентами у строки, визначені для квартального звітного (податкового) періоду.