Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Контроль за сплатою акцизного податку та обігом підакцизної продукції: результати роботи податківців Дніпропетровщини

, опубліковано 07 грудня 2023 о 15:16

Податкова служба Дніпропетровської області приділяє особливу увагу своєчасному виконанню платниками зобов’язань зі сплати податків, зборів та платежів, зокрема – сплаті акцизного податку.

У листопаді 2023 року платники Дніпропетровщини спрямували до Державного бюджету України 66,8 млн грн акцизного податку, в тому числі із вироблених в Україні товарів надійшло 35,0 млн грн акцизного податку, з ввезених в Україну товарів – сума акцизного податку склала 31,8 млн гривень. Показники надходжень мають значну позитивну динаміку.

З метою легалізації ринку підакцизних товарів податківцями Дніпропетровщини протягом листопада п. р. проведено 40 фактичних перевірок з питань дотримання вимог законодавства суб’єктами господарювання у сфері обігу підакцизної продукції, за результатами яких донараховано штрафні санкції у сумі 4,5 млн грн, у т.ч. 0,3 млн грн – у сфері торгівлі алкогольними напоями, 0,7 млн грн – у сфері торгівлі тютюновими виробами, 3,5 млн грн – у сфері обігу пального.

Крім того, під час проведення перевірочних заходів:

- встановлено факт здійснення суб’єктом господарювання імпорту обладнання для виробництва тютюнових виробів з порушенням норм ст. 21 Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального» із змінами; суб’єкта господарювання притягнуто до фінансової відповідальності;

- за результатами аналізу діяльності одного з суб’єктів господарювання встановлено факт використання неавтентичного документу при наданні пакету документів на отримання ліцензії на право роздрібної торгівлі пальним на території Дніпропетровської області. Упереджено отримання даної ліцензії та направлено повідомлення про правопорушення до Національної поліції для прийняття відповідного рішення до зазначеного суб’єкта господарювання.

Також, за результатами перевірочної роботи анульовано 40 ліцензій на право роздрібної торгівлі, в т. ч. 22 ліцензії на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами та 18 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями.

При цьому, слід зазначити, що у листопаді 2023 року порівняно з жовтнем п. р. зросла кількість виданих ліцензій, а саме: щодо тютюнових виробів – до 746 ліцензій, що на 4,5% більше ніж у минулому місяці (жовтень 2023 року – 711 ліцензій).

Робота у напрямку легалізації обігу підакцизних товарів на Дніпропетровщині продовжується!