Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Припинення незаконної реалізації алкогольних напоїв

, опубліковано 06 грудня 2023 о 17:25

Боротьба з незадекларованою працею та діяльністю суб’єктів господарювання без застосування належним чином зареєстрованої касової техніки, припинення незаконного обігу підакцизних товарів, у тому числі з ознаками фальсифікованого виробництва, є одними із важливих завдань податкової служби.

Так, під час проведення роз’яснювальної кампанії щодо необхідності застосування суб’єктами господарювання касової техніки при проведенні розрахункових операцій на ринку «Калинівський» (м. Дніпро) працівниками підрозділу податкового аудиту Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) встановлено здійснення господарської діяльності в торгівельному павільйоні, в якому відбувався продаж «з під прилавку» алкогольних напоїв в тетрапаках, а саме – віскі «Хенесі» без марок акцизного податку.

З метою вжиття відповідних заходів по припиненню незаконної діяльності, ГУ ДПС співпрацює з Національною поліцією.

На особу, яка здійснювала господарську діяльність без державної реєстрації та без дозвільних документів на право реалізації або зберігання алкогольних напоїв, складено адміністративні протоколи.

Питання сумлінної сплати податків та зборів мають надзвичайно велике значення, а незаконна торгівля алкогольними напоями та тютюновими виробами призводить до втрат бюджетів.

Закликаємо платників працювати у правовому полі.