Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Збір за місця для паркування транспортних засобів: місцеві бюджети Дніпропетровщини від юридичних осіб з початку року отримали майже 31,4 млн гривень

, опубліковано 28 листопада 2023 о 09:03

Протягом десяти місяців 2023 року до місцевих бюджетів Дніпропетровської області від юридичних осіб надійшло майже 31,4 млн грн збору за місця для паркування транспортних засобів (далі – збір). Як повідомила в. о. начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Наталя Федаш, надходження збільшились на понад 16,5 млн грн, або на 111,7 відс. у порівнянні з відповідним періодом 2022 року.

Наталя Федаш зазначила, що збір за місця для паркування транспортних засобів є одним із джерел наповнення місцевих бюджетів. Сплата цього збору дозволяє не лише використовувати фінансовий ресурс від впорядкування сфери платного паркування автотранспорту, а й поліпшити безпеку руху та культуру водіїв. 

Очільниця податкової області нагадала, що ставки збору встановлюються відповідною сільською, селищною, міською радою за кожний день провадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів у гривнях за 1 кв. метр площі земельної ділянки, відведеної для організації та провадження такої діяльності, у розмірі до 0,075 відсотка мінімальної заробітної плати, установленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.