Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фізичні особи – власники елітних авто поповнили місцеві бюджети Дніпропетровщини транспортним податком на понад 5,5 млн гривень

, опубліковано 27 листопада 2023 о 09:12

У січні – жовтні 2023 року до місцевих бюджетів Дніпропетровської області від фізичних осіб надійшло понад 5,5 млн грн транспортного податку. Як зазначила очільниця податкової служби Дніпропетровщини Наталя Федаш, надходження виросли у порівнянні з відповідним періодом 2022 року майже на 3,8 млн грн, або на 216,7 відсотків.

Керівниця Головного управління ДПС у Дніпропетровській області висловила подяку платникам за сумлінне виконання обов’язків по сплаті податків та нагадала, що обчислення суми транспортного податку з об’єкта/об’єктів оподаткування фізичних осіб здійснюється контролюючим органом за податковою адресою (місцем реєстрації) платника податку, зазначеною в реєстраційних документах на об’єкт оподаткування.

Податкове/податкові повідомлення-рішення про сплату суми/сум податку разом з детальним розрахунком суми/сум податку та відповідні платіжні реквізити надсилаються платнику податку контролюючим органом у порядку, визначеному статтею 42 Податкового кодексу України, до 01 липня року базового податкового (звітного) періоду (року). Транспортний податок сплачується фізичними особами протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.