Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Плата за землю: на понад 210,3 млн грн збільшились надходження до місцевих бюджетів Дніпропетровщини від фізичних осіб

, опубліковано 24 листопада 2023 о 08:59

Протягом січня – жовтня 2023 року до місцевих бюджетів Дніпропетровщини від фізичних осіб надійшло понад 514,2 млн гривень. В. о. начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Наталя Федаш акцентувала увагу, що надходження збільшились на понад 210,3 млн грн, або на 69,2 відс. у порівнянні з відповідним періодом 2022 року.

Очільниця податкової служби області нагадала, що фізичні особи (громадяни) – платники плати за землю мають право письмово або в електронній формі засобами електронного зв’язку звернутися до контролюючого органу за своїм місцем реєстрації у контролюючих органах або за місцем знаходження земельних ділянок, у тому числі право на яку фізична особа має як власник земельної частки (паю), для проведення звірки даних.

Крім того, фізичні особи, з використанням кваліфікованого електронного підпису, мають можливість переглянути сформовані податкові повідомлення-рішення щодо сум нарахованих їм податкових зобов’язань з плати за землю, в меню «ЕК для громадян» приватної частини Електронного кабінету.