Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Питання РРО/ПРРО – на часі: мобільний ЦОП відвідав с. Водяне

, опубліковано 31 жовтня 2023 о 14:58

Мобільним ЦОПом Широківської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській нещодавно здійснено виїзд за адресами здійснення ФОПами підприємницької діяльності, а саме: у с. Водяне по вул. Степова, 25/1 - магазину «Жасмін», по вул. Інтернаціональна, 11 - магазину «Троянда», по вул. Молодіжна, 27А – магазину-кафетерію.

Під час виїзду податківцями проведена інформаційно - роз’яснювальна робота з суб’єктами господарювання, які займаються торгівельною діяльністю, щодо:

- новацій Податкового законодавства, передбачених Законом України від 3 червня 2023 року № 3219-IX  « Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (далі – Закон № 3219);

- змін, внесених Законом № 3219 до Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами у частині реєстрації та застосування РРО/ПРРО і поновлення відповідальності за порушення вимог Закону № 265. 

Платники податків були проінформовані про обов’язок застосування РРО та ПРРО , про відновлення проведення перевірок та застосування штрафних санкцій.

Фахівцями мобільного ЦОП були надані практичні поради, щодо реєстрації та скасування реєстрації РРО/ПРРО, видачі касових чеків, формування звітів тощо.

Учасники зустрічі також отримали відповіді на запитання у сфері оподаткування: питання з нарахування та сплати мінімального податкового зобов’язання, єдиного внеску,справляння єдиного податку та ін.

Робота мобільного ЦОП пройшла в атмосфері ділового партнерства та взаємоповаги.