Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мобільний ЦОП: зустріч з мешканцями Личківської ТГ

, опубліковано 30 жовтня 2023 о 14:44

З метою проведення роз’яснювальної роботи з питань, що пов’язані з порядком нарахування та сплати мінімального податкового зобов’язання, а також висвітлення нововведень в законодавстві, які визначені Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (далі – Закон № 3219) в частині надання інформації щодо дотримання законодавства у сфері застосування РРО /ПРРО, проведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО, змін у застосуванні спеціального режиму оподаткування, мобільним ЦОПом Магдалинівської ДПІ ГУ ДПС нещодавно здійснено зустрічі з платниками податків.

Під час роботи мобільного ЦОП податківці повідомили про особливості та новації податкового законодавства, запроваджені Законом № 3219. Нагадали, що відповідно вимог пункту 1 ст. 17 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг»  (зі змінами) (далі – Закон № 265), до суб’єктів господарювання за невидачу (в паперовому вигляді та/або електронній формі) відповідного розрахункового документа, що підтверджує виконання розрахункової операції, застосовуються фінансові санкції.

Також, податківці повідомили, що МПЗ для фізичних осіб – це мінімальний розмір податку, який має сплатити власник або користувач земельної ділянки сільськогосподарського призначення. Сплата загального мінімального податкового зобов’язання здійснюється фізичною особою протягом 60 календарних з дня вручення податкового повідомлення-рішення. Фізична особа разі незгоди з визначеним контролюючим органом загальним МПЗ має право протягом 30 днів з дня вручення ППР звернутись для проведення звірки даних з наданням підтвердних документів.

Податківці надали контакті номери телефонів, за якими можливо отримати податкові консультації та інформацію щодо адміністративних та інших послуг.

Протягом роботи мобільного ЦОП фахівці податкової служби відповідали на різні питання відвідувачів, а саме: надання пільг по земельному податку та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків та отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків, питання врегулювання податкового боргу та ін.

Крім того, податківцями надано роз’яснення щодо переваг користування безкоштовними електронними сервісами ДПС України, зокрема, Електронним кабінетом, переваг звітування в електронному вигляді.

Також надано консультаційну допомогу громадянам в отриманні безкоштовних КЕП.

Роздано: 8 брошур та буклетів щодо реєстрації та використання РРО/ПРРО            (у т.ч. 8-легких кроків використання ПРРО), мінімального податкового зобов’язання та змін запроваджених Законом  № 3219;

  • 8 пам`яток щодо обов'язку подання фізичними особами – платниками податків заяви за формою №5ДР щодо зміни даних, які вносяться до облікової картки протягом місяця з дня виникнення таких змін передбачених статтею 70.7 Податкового кодексу України.