Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мобільний ЦОП з роз’ясненнями законодавства – до підприємців м. Кривого Рогу

, опубліковано 31 жовтня 2023 о 14:41

Мобільним ЦОПом Криворізької південної ДПІ спільно з представниками структурних підрозділів Головного управління ДПС у Дніпропетровській області днями здійснено виїзд до магазинів, розташованих по вул. Свято-Миколаївській м. Кривого Рогу.

Під час комунікацій податківців з платниками висвітлено актуальні питання податкового та іншого законодавства, а саме зміни, запроваджені Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (далі – Закон № 3219)

Застосування РРО/ПРРО, поновлення відповідальності:

-  з 01.08.2023 за порушення норм Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами, не тільки до платників податків, що здійснюють продаж підакцизних товарів, а й до суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сферах купівлі/продажу іноземної валюти, організації та проведення азартних ігор;

- з 01.10.2023 – за порушення вимог Закону № 265, застосування фінансових санкцій, передбачених п. 1 ст. 17 Закону № 265 – важливі питання, які обговорювались з представниками бізнесу.

Представники податкової служби відзначили, що умовою дотримання законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО є реєстрація РРО/ПРРО в контролюючому органі. ДПС запропоновано до застосування безоплатне ПРРО від ДПС, функціонал якого відповідає законодавчим вимогам, а придбання, оновлення та застосування не потребує витрат та спеціальних навичок користувача.

У ході активного діалогу представники робочої групи надали вичерпні відповіді на запитання присутніх.