Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мобільний ЦОП: мешканців с. Зелений гай ознайомили з новаціями законодавства

, опубліковано 30 жовтня 2023 о 14:37

Нещодавно здійснено виїзд мобільного ЦОПу Васильківської ДПІ до с. Зелений гай Зеленогайського старостинського округу Дубовиківської ОТГ, де його мешканцям податківці надавали роз’яснення з питань податкового та іншого законодавства, контроль за дотримання якого покладено на органи ДПС.

Зміни, запроваджені Законом України від 30.06.2023 № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану», застосування РРО/ПРРО та поновлення відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» - теми спілкування з платниками податків.

У ході активного діалогу представники податкової служби надали вичерпні відповіді на запитання щодо застосування РРО/ПРРО.

Під час виїзду працівниками мобільного ЦОПу прийнято: 6 заяв за формою №5ДР; 1 заява за формою №1ДР; 5 заяв за формою №10ДР; 4 заяви на проведення звірки з податку на майно (з плати за землю); 5 заяв на проведення звірки з податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки. Також видано 53 картки платника податків.

Крім цього, опрацьовано інформацію по 38 земельних ділянках громадян щодо розміру площі, цільового використання земельної ділянки відповідно до даних Державного земельного кадастру.

Також платники від податківців отримали роз’яснювальні матеріали інформаційного характеру на податкову тематику.