Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Засідання комітету «Невиробнича сфера, в тому числі ЖКГ» Громадської ради: фактичні перевірки, нарахування єдиного внеску та застосування РРО/ПРРО

, опубліковано 26 жовтня 2023 о 11:40

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) повідомляє, що сьогодні, 26 жовтня 2023 року, проведено четверте засідання комітету за галузевою ознакою «Невиробнича сфера, в тому числі ЖКГ» Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Дніпропетровській області (Громадська рада).

У засіданні прийняли участь заступник начальника ГУ ДПС Леонов Валерій та фахівці управління інформаційної взаємодії ГУ ДПС.

Працівники податкової повідомили про особливості проведення фактичних перевірок відповідно до статті 75 Податкового кодексу України.

Також розглядалися основні аспекти нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (єдиний внесок) у період дії воєнного стану відповідно до норм Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Окрему увагу фахівці ГУ ДПС приділили питанням застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО)/ПРРО та відновлення відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» з урахуванням нововведень, запроваджених Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».