Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мобільний ЦОП: роз’яснення, надання адміністративних послуг суб’єктам господарювання с. Гришаї

, опубліковано 25 жовтня 2023 о 17:18

За організацією спеціалістів Васильківської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) та за участі фахівців Павлоградського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС днями здійснив виїзд мобільний ЦОП до с. Гришаї Дубовиківської сільської ради.

Мешканців ознайомили з переліком адміністративних послуг, які можна отримати у мобільному ЦОПі, проінформували про переваги користування безкоштовними електронними сервісами ДПС України, зокрема, Електронним кабінетом.

Податківці акцентували увагу на обов’язковість внесення змін до адрес фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків у зв’язку зі змінами назви населених пунктів та вулиць. Проінформували про порядок надання відомостей про зміну даних.

На зустрічах з платниками, старостою Добровільського старостинського округу та представниками Дубовиківської сільської ради обговорювались новації Закону України № 3219, зокрема у частині застосування РРО/ПРРО, питання легалізації ринку праці.

Відвідувачі мобільного ЦОПу цікавилися порядком отримання реєстраційного номеру облікової картки платника податків (РНОК ПП), зокрема для малолітніх дітей та людей з обмеженими фізичними можливостями, його заміною; порядком проведення звірки даних.

Під час виїзду мобільного ЦОПу фахівці ГУ ДПС прийняли 52 заяви за формою № 5ДР; 39 заяв за формою № 10ДР; 27 заяв на проведення звірки з плати за землю; 5 заяв на проведення звірки з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Громадяни отримали 7 РНОК ПП.

Інформаційно-роз’яснювальна кампанія з питань застосування РРО/ПРРО триває.

Мобільний ЦОП продовжує надавати послуги платникам у місцях їх проживання.