Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З роз’ясненнями законодавства під час виїзду мобільного ЦОПу до платників територіальних громад Новомосковського району

, опубліковано 25 жовтня 2023 о 17:12

Днями за участі фахівців Магдалинівської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) організовано виїзд мобільного ЦОПу до торгівельних об’єктів, розташованих на території с. Оленівка та с. Жданівка Магдалинівської територіальної громади (ТГ) і с. Дмухайлівка та с. Гупалівка Чернеччинської ТГ.

Під час зустрічі із платниками податківці нагадали про порядок нарахування та терміни сплати мінімального податкового зобов’язання, проінформували про новації, запроваджені Законом України № 3219, зокрема, у частині застосування РРО/ПРРО, та особливостей поновлення відповідальності за порушення суб’єктами господарювання законодавства у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.

Спеціалісти податкової області зауважили, що добровільне виконання вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» не тільки звільняє від відповідальності, а ще й усуває ризики, що можуть стати підставою для проведення фактичних перевірок.

Сьогодення диктує чесні правила ведення бізнесу.

Після роз’яснень законодавства податківці спілкувались з платниками у форматі «питання – відповідь». Тематика – пільги по земельному податку та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки; внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків (далі – ДРФО) та отримання відомостей з ДРФО про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків; врегулювання податкового боргу та обрахування мінімального податкового зобов’язання фізичним особам – власникам земельних ділянок сільськогосподарського призначення; електронні сервіси, функціональні можливості Електронного кабінету.

Платники отримали інформацію стосовно номерів телефонів, за якими вони можуть отримати відповіді на запитання.