Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мобільний ЦОП: комплекс адміністративних послуг та роз’яснення для мешканців Криворізького регіону

, опубліковано 25 жовтня 2023 о 14:34

Днями організовано черговий виїзд мобільного ЦОПу Криворізької північної ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) до Прозорого офісу соціальних послуг Тернівської районної у місті Кривому Розі ради. Фахівці ДПІ ознайомили відвідувачів з переліком послуг, які вони можуть отримати під час роботи мобільного ЦОПу.

Про новації законодавства, запроваджені Законом України № 3219, зокрема до норм Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон № 265), особливостях відновлення відповідальності суб’єктів господарювання за порушення положень Закону № 265 нагадали платникам працівники ГУ ДПС.

Відвідувачів мобільного ЦОПу проінформували про можливість у будь-який час доби (24/7) та у будь-якому місці повідомити податкову службу через чат-бот «StopViolationBot» у месенджері Telegram про відомі факти порушень законодавства, зокрема, щодо незастосування РРО/ПРРО, невидачу чеку; відмову у розрахунку банківською картою; завищення цін на продовольчі товари та лікарські засоби; неоформлення трудових відносин з найманими працівниками; здійснення господарської діяльності без державної реєстрації.

Платники отримали інформацію про новий безкоштовний мобільний додаток «Моя податкова», створений ДПС України для громадян. Це простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби, наприклад, перевірка чека, пошук акцизної марки, отримання даних з реєстру платників ПДВ, єдиного податку.

Основні аспекти нарахування та сплати мінімального податкового зобов’язання для фізичних осіб – власників та/або користувачів сільськогосподарських угідь; переваги дистанційного спілкування з податковими органами через Електронний кабінет, використання електронних сервісів ДПС України – про це також спілкувались податківці з платниками.

Результати роботи мобільного ЦОПу:

- видано 33 реєстраційні номери облікової картки платника податків;

- прийнято 26 заяв на отримання адміністративних послуг, у т. ч. 23 заяви за формою № 5ДР, 2 – за формою № 1ДР та заява за формою № 10ДР.

Більшість відвідувачів мобільного ЦОПу – це внутрішньо переміщені особи (ВПО), переважно з Дніпропетровської, Херсонської, Запорізької, Донецької, Харківської та Миколаївської областей. У Тернівському районі м. Кривого Рогу наразі обліковується вже понад 9 тисяч ВПО.

Робота мобільного ЦОПу1’ пройшла конструктивно та в атмосфері доброзичливості.