Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Внутрішньо переміщені особи, волонтери: податківці комунікують

, опубліковано 25 жовтня 2023 о 10:04

Війна зруйнувала звичне життя мільйонів українців.

Внутрішньо переміщені особи (ВПО) – це статус, що з’явився у наших співвітчизників у результаті збройної агресії Російської Федерації.

Українці змушені були виїхати з рідних сіл та міст до більш безпечних регіонів, залишивши свої домівки, частіше разом з майном.

Ворог фактично зруйнував життя людей, зламав їх долі, позбавив усього, що створювалось та будувалось, можливо навіть протягом десятиліть. Багато сімей залишились зовсім без нічого. Практично усім треба було розпочинати все заново.

Горе, розгубленість, страх, стрес, розпач, паніка, безпорадність, проблеми зі здоров’ям – це невелика часточка емоційного та фізичного стану людей, які опинилась у такій ситуації.

Для кожного з них надзвичайно важливо відчути нормальне життя. Адже люди, які втратили своє житло або ж не можуть повернутися до свого дому, як ніхто, потребують звичайних буденних речей. Для кожного з нас Україна – рідний дім. І дуже важливо, щоб ВПО мали таке ж відчуття, проживаючи далеко від рідної оселі.

Найбільше, чого кожен із них потребує – це підтримка, увага, тепло, людяність, небайдужість… І безумовно найважливіше – всебічна допомога: матеріальна, лікарська, законодавча, зокрема у правовому, трудовому, податковому полях.

У пріоритеті роботи податкової служби Дніпропетровщини – надання роз’яснювальної допомоги та інформаційної підтримки платникам. Особливо з тих питань, які цікавлять саме платників. Для ВПО – це, в першу чергу, – їх права.

Так, наприклад, про право на отримання податкової знижки на навчання йшлося на семінарі з ВПО – членами батьківського клубу одного з благодійних фондів. Зустріч відбулася за ініціативою ВПО, які звернулися на комунікаційну податкову платформу. І як результат – цікавий, корисний та конструктивний діалог. А головне – обговорювались питання, важливі саме для внутрішньо переміщених осіб.

Будь-яка допомога таким особам – це шлях до повноцінного життя. Кожен із них заслуговує на підтримку. Важливою формою підтримки та допомоги під час війни стало волонтерство.

Волонтери – самовіддані, небайдужі до людського горя люди.

Податкова Дніпропетровської області плідно співпрацює і з волонтерами, які допомагають внутрішньо переміщеним особам і забезпечують їх необхідними базовими речами та їжею. Щоб їх діяльність здійснювалась у правовому полі – податкова обізнаність обов’язкова. Фахівці Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) прийняли участь у форумі волонтерів нашого регіону. Волонтери, керівники благодійних організацій, військовослужбовці – учасники заходу отримали від податківців цінну інформацію щодо основних аспектів волонтерської роботи: реєстрація, особливості оподаткування та звітування.

Не стоять осторонь проблем ВПО і податківці Дніпропетровщини. З метою підтримки колег та їх сімей, які змушені були покинути свої домівки через воєнні дії та переїхали до Дніпропетровської області, в ГУ ДПС запрацював центр допомоги. Вже 1,5 роки фахівці податкової служби області активно підтримують, своїх колег – внутрішньо переміщених осіб з «гарячих точок».

Готовність підтримати тих, хто зараз знаходиться у важких обставинах – це той прояв особистості, який запалює у серцях тверду віру, що разом ми впораємося з будь-якими труднощами і здобудемо Перемогу!

Наша сила – у єдності!

Разом – подолаємо усі негаразди!

Працюємо далі!