Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Власники авто з початку п. р. спрямували до місцевих бюджетів Дніпропетровщини понад 9,7 млн грн транспортного податку

, опубліковано 25 жовтня 2023 о 09:23

Протягом дев’яти місяців 2023 року до місцевих бюджетів Дніпропетровщини від платників надійшло понад 9,7 млн грн транспортного податку. У порівнянні з січнем – вереснем 2022 року надходження збільшились на 3,4 млн грн, або на 54 відсотки.

Нагадуємо, що базовий податковий (звітний) період для транспортного податку дорівнює календарному року.

Обчислення суми транспортного податку з об’єкта/об’єктів оподаткування фізичних осіб здійснюється контролюючим органом за податковою адресою (місцем реєстрації) платника податку, зазначеною в реєстраційних документах на об’єкт оподаткування.

Податкове/податкові повідомлення-рішення про сплату суми/сум податку разом з детальним розрахунком суми/сум податку та відповідні платіжні реквізити надсилаються платнику податку контролюючим органом у порядку, визначеному статтею 42 Податкового кодексу України (далі – ПКУ), до 01 липня року базового податкового (звітного) періоду (року).

Платники транспортного податку – юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 01 січня звітного року і не пізніше 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцем реєстрації об’єкта оподаткування декларацію за формою, встановленою у порядку, передбаченому статтею 46 ПКУ, з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.