Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мобільний ЦОП – з роз’ясненнями з питань РРО/ПРРО до СГ м. Кривого Рогу

, опубліковано 24 жовтня 2023 о 15:53

Інформаційно-роз’яснювальна кампанія впевнено крокує по Дніпропетровщині.

Нещодавно мобільний ЦОП Криворізької північної ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) за участі фахівців податкової служби області здійснив виїзд до місця зосередження торгівельних об’єктів м. Кривого Рогу.

Під час виїзду податківці зустрілись з 11 платниками податків – представниками малого та середнього бізнесу міста з метою їх інформування про особливості відновлення відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон № 265) з урахуванням новацій, запроваджених Законом України № 3219.

Фахівці ГУ ДПС акцентували увагу суб’єктів господарювання, що з 01.10.2023 відповідальність за порушення норм Закону № 265 застосовується до всіх категорій платників податків, що здійснюють діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.

Обов’язкова реєстрація РРО/ПРРО у контролюючому органі; безоплатне ПРРО від ДПС України, функціонал якого відповідає законодавчим вимогам, а придбання, оновлення та застосування не потребує витрат та спеціальних навичок користувача; легалізація ринку праці, її переваги для роботодавців та найманих працівників; нарахування та сплата фізичними особами мінімального податкового зобов’язання – перелік кейсів, запропонованих платникам під час роботи мобільного ЦОПу.

Учасники зустрічей отримали відповіді на питання, що їх цікавили.

Сьогодення диктує чесні правила ведення бізнесу. Фіскальний чек – дієва зброя проти «тіньової» економіки!