Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Боротьба з тіньовим сектором ринку

, опубліковано 20 жовтня 2023 о 16:51

Протидія нелегальному ринку обігу товарів – у пріоритеті задач Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС). Ефект від ліквідації незареєстрованих суб’єктів господарювання для економіки держави буде значний, адже здійснення господарської діяльності лише зареєстрованими суб’єктами господарювання – це додаткові надходження до бюджету та створення рівних конкурентних умов для працюючого бізнесу.

З метою боротьби з незаконним бізнесом управлінням податкового аудиту ГУ ДПС постійно проводиться моніторинг діяльності з продажу товарів на INTERNET сторінках.  На даний час в обробці 100 INTERNET сторінок з продажу товарів.

У разі неможливості встановлення осіб (суб’єкта господарювання) та адрес, з яких здійснюється відвантаження товарів, ГУ ДПС співпрацює з представниками Національної поліції, які в свою чергу можуть вжити відповідні заходи по боротьбі з незаконною господарською діяльністю шляхом вилучення з обігу незаконної продукції.  

ГУ ДПС – за активний діалог з бізнесом задля побудови цивілізованого прозорого ринку. Наша спільна мета – подолання тіньового сектору у цій галузі, забезпечення динамічного зростання надходжень до бюджету і його конвертація у соціально відчутний результат, направлений на захист споживачів від контрафактної і небезпечної продукції.