Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Дніпропетровщина: здійснення заходів, направлених на боротьбу з незаконним обігом підакцизних товарів

, опубліковано 10 жовтня 2023 о 11:30

Під час проведення спільних дій Головним управлінням ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) та Дніпропетровською обласною прокуратурою в рамках проведення заходів, направлених на протидію незаконному обігу підакцизних товарів, зокрема, тютюнових виробів та алкогольної продукції, в одному з районних міст Дніпропетровської області виявлено факт незаконної діяльності торгівельного закладу без відповідної державної реєстрації, без наявності дозвільних документів, реалізації тютюнових виробів без марок акцизного податку, з порушенням вимог касової дисципліни, а також реалізації у пластиковій тарі, тетрапаках різного об’єму та кольору рідин з характерним запахом алкоголю.

Результатом спільних заходів в рамках кримінального провадження є вилучення тютюнових виробів без марок акцизного податку у кількості 10,0 тисяч пачок, а також пластикових пляшок (тетрапаків) з рідинами різного кольору та об’єму з характерним запахом алкоголю у кількості понад 800,0 шт. загальним обсягом майже 1 000 літрів, готівкові кошти, «чорнові» записи тощо.

Разом з тим, ГУ ДПС звертає увагу платників податків на безумовне дотримання вимог законодавства, що регулює обіг та реалізацію підакцизної групи товару. Реалізація підакцизної групи товарів в рамках правового поля безпосередньо впливає на наповнення бюджетів територіальних громад міста.