Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Дніпропетровщина: здійснення заходів на ринку обігу пального

, опубліковано 09 жовтня 2023 о 16:41

Співробітниками Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) за період серпень – вересень 2023 року проведено 53 фактичні перевірки суб’єктів господарювання (СГ), які здійснюють діяльність на ринку пального на підставі ліцензій на право оптової торгівлі пальним за відсутності місць оптової торгівлі пальним. За результатами проведених перевірок встановлено факти відсутності 53 СГ за місцезнаходженням та/або за місцезнаходженням провадження діяльності, які зазначені у виданій ліцензії. Відповідно до розпоряджень ГУ ДПС анульовано 53 ліцензії на право оптової торгівлі пальним за відсутності місць оптової торгівлі.

Відповідно до ст. 15 Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» (із змінами) (далі – Закон України № 481) ліцензія анулюється шляхом прийняття органом, який видав ліцензію, відповідного розпорядження на підставі акта про встановлення факту відсутності суб'єкта господарювання (у тому числі іноземного суб'єкта господарювання, який діє через своє зареєстроване постійне представництво) за місцезнаходженням та/або за місцезнаходженням провадження діяльності, які зазначені у виданій ліцензії.

Також, ГУ ДПС у рамках боротьби з нелегальним обігом та роздрібною торгівлею пальним, проведеними заходами у межах Дніпропетровської області виявлено нелегальну АЗС без відповідної ліцензії на право роздрібної торгівлі пальним.

Під час контрольно-перевірочних заходів встановлені порушення Закону України № 481 та застосовано штрафні фінансові санкції на загальну суму 250,00 тис. гривень.