Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тривають зустрічі з бізнесом щодо застосування РРО/ПРРО

, опубліковано 28 вересня 2023 о 15:20

На Дніпропетровщині продовжується інформаційна робота з платниками стосовно нововведень, запроваджених Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (далі – Закон № 3219).

Так, у рамках інформаційно-роз'яснювальної кампанії податківці здійснили черговий виїзд робочої групи Головного управління ДПС у Дніпропетровській області до торгівельно-розважальних центрів «Міріада» та «ДАФІ» міста Дніпра.

Під час заходу фахівці податкової служби області ознайомили суб’єктів господарювання (СГ) з основними нормами Закону № 3219. Проінформували про особливості застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) та програмних РРО (ПРРО), про алгоритм реєстрації ПРРО та про переваги безкоштовного ПРРО від ДПС України.

Звернули увагу на відновленні відповідальності СГ у разі порушень норм Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».