Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Засідання Громадської ради: пропозиції щодо змін до ПКУ та продовження каденції

, опубліковано 27 вересня 2023 о 16:55

Сьогодні, 27 вересня 2023 року, відбулося п’яте засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Дніпропетровській області (Громадська рада) одночасно в онлайн та офлайн форматах.

У заході прийняли участь очільниця Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) Федаш Наталя і фахівці управлінь ГУ ДПС: оподаткування юридичних осіб та інформаційної взаємодії.

На засідання запрошені Уповноважений Верховної Ради України з прав людини у Дніпропетровській області (Уповноважений) Карпенко Михайло, головний спеціаліст Секретаріату Уповноваженого Бібля Вікторія та регіональний координатор по зв’язках з громадськістю Уповноваженого Крупій Оксана.

Очільниця податкової служби області привітала учасників заходу, подякувала за співпрацю та висловила впевненість, що прийняті сьогодні рішення сприятимуть позитивним результатам.

Уповноважений Карпенко Михайло акцентував увагу на актуальності запропонованих до розгляду питань, зокрема у частині надання пропозицій щодо внесення змін до Податкового кодексу України (ПКУ) у частині застосування податкових пільг для Збройних Сил України на період дії воєнного стану (далі – Пропозиції).

На засіданні обговорювалися Пропозиції, надані Громадською радою з урахуванням позиції фахівців ГУ ДПС щодо таких Пропозицій, та прийнято рішення стосовно їх подальшої реалізації.

Важливе питання порядку денного засідання – продовження строку повноважень Громадської ради на період воєнного стану на території України з урахуванням положень постанови Кабінету Міністрів України від 03 листопада 2010 року № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» із змінами.

Конструктивний діалог та досягнення спільної мети – основний результат проведеного заходу.