Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роз’яснювальна робота з питань РРО/ПРРО та новацій Закону України № 3219 для суб’єктів господарювання м. Дніпра під час виїзду мобільного ЦОПу

, опубліковано 21 вересня 2023 о 15:35

З метою проведення роз’яснень з нововведень Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (Закон України № 3219) у частині застосування РРО/ПРРО відповідно до затвердженого графіку мобільним ЦОПом Шевченківської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) 19.09.2023 здійснено виїзд робочої групи до ТЦ «Європа» у м. Дніпрі.

Під час виїзду податківці ознайомили платників з основними новаціями, запровадженими Законом України № 3219. Платникам доведена інформація про необхідність використання реєстраторів розрахункових операцій/програмних реєстраторів розрахункових операцій (РРО/ПРРО) при проведенні розрахункових операцій. Фахівці ГУ ДПС звернули увагу на поновлення відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» з урахуванням норм Закону України № 3219.

Також платникам надані роз’яснення щодо функціонування Електронного кабінету та практичні консультації щодо його використання.

У ході діалогу спеціалістами ГУ ДПС надані платникам відповіді на запитання та розповсюджена тематична друкована продукція ГУ ДПС (25 пам’яток) з роз’ясненнями щодо реєстрації ПРРО та основних новацій Закону України № 3219.