Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 28,7 млрд грн – внесок платників Дніпропетровщини до місцевих бюджетів з початку року

, опубліковано 21 вересня 2023 о 09:55

У січні – серпні 2023 року до місцевих  бюджетів Дніпропетровщини від платників надійшло понад 28,7 млрд гривень. У порівнянні з відповідним періодом 2022 року надходження збільшились на понад 3,6 млрд грн, або на 14,4 відсотків. Про це повідомила в. о. Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Наталя Федаш.

Очільниця податкової служби Дніпропетровщини подякувала платникам за відповідальне ставлення до своїх податкових обов’язків.

За словами Наталі Федаш вирішальна роль у забезпеченні виконання державної функції щодо регулювання економічних процесів належить податкам, які зараховуються до місцевих бюджетів. І важливо, що динаміка надходжень податків і зборів до місцевих бюджетів Дніпропетровської області, порівнюючи із попереднім роком, має позитивний результат.

«Стабільність і надійність системи оподаткування на місцевому рівні визначає міцність місцевих бюджетів, достатність їх джерел, а в кінцевому підсумку зумовлює добробут територіальних громад. При цьому, система податків, що формує місцеві бюджети – це той інструмент, який стимулює ділову активність, планування та прогнозування економічного розвитку громад», - зазначила керівник податкової служби Дніпропетровщини.