Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мобільний ЦОП: роз’яснення з питань РРО/ПРРО та новацій Закону України № 3219 для суб’єктів господарювання м. Жовті Води

, опубліковано 20 вересня 2023 о 17:18

Відповідно до затвердженого графіку мобільним ЦОПом Жовтоводської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) здійснені виїзди 14.09.2023 та 18.09.2023 до торгівельних об’єктів м. Жовті Води.

Під час роботи мобільного ЦОПу платникам надані роз’яснення нововведень, запроваджених Законом України від 30 червня 2023 року   № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (Закон України № 3219). Акцентовано увагу на питаннях застосування реєстраторів розрахункових операцій/програмних реєстраторів розрахункових операцій (РРО/ПРРО) та поновленні відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

У ході діалогу фахівців ДПІ з платниками надані відповіді на запитання присутніх на зустрічі щодо застосування РРО/ПРРО, відповідальності за порушення норм законодавства у сфері використання РРО/ПРРО, а також мінімального податкового зобов’язання.

Присутні отримали роз’яснювальні матеріали інформаційного характеру (тематичну друковану продукцію) від ГУ ДПС стосовно роботи з ПРРО, новацій Закону України № 3219 та застосування РРО/ПРРО.