Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роз’яснювальна робота з питань РРО/ПРРО та новацій Закону України № 3219 для суб’єктів господарювання смт Васильківка під час виїзду мобільного ЦОПу

, опубліковано 15 вересня 2023 о 15:26

Відповідно до затвердженого графіку 14.09.2023 здійснено виїзд мобільного ЦОПу Васильківської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) з метою реалізації податкового сервісу щодо якісного надання інших послуг від ДПС України (ДПС) у частині надання консультацій з питань податкового та іншого законодавства, контроль за дотримання якого покладено на органи ДПС, для платників смт Васильківка.

У ході виїзду мобільного ЦОПу фахівцями Васильківської ДПІ ГУ ДПС та Павлоградського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС проведено зустріч із 22 фізичними особами – підприємцями (ФОП).

Під час заходу податківці проінформували про основні новації, запроваджені Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (Закон України № 3219).

Особливу увагу платників акцентовано на реєстрацію реєстраторів розрахункових операцій/програмних реєстраторів розрахункових операцій (РРО/ПРРО), поновлення з 01.08.2023 та з 01.10.2023 відповідальності суб’єктів господарювання (СГ) за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон № 265) з урахуванням змін, внесених Законом України № 3219. Працівники ДПІ розповіли про розміри штрафних (фінансових) санкцій за недотримання СГ норм Закону № 265. Фахівці Васильківської ДПІ зауважили, що добровільне виконання вимог Закону № 265 не тільки звільняє від відповідальності, а ще й усуває ризики, що можуть стати підставою для проведення фактичних перевірок, адже ДПС використовує виключно ризикоорієнтовну модель організації та здійснення контрольно-перевірочної роботи, а тому не проводить безпідставних перевірок платників податків.

Під час зустрічі податківці також наголосили на необхідності оформлення трудових відносин з найманими працівниками, перевагах для роботодавців та працівників від використання задекларованих трудових відносин та наслідках використання праці неоформлених працівників.

Спеціалісти ГУ ДПС відповіли на актуальні для ФОПів запитання щодо використання РРО/ПРРО та відповідальності за недотримання норм законодавства у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.

Під час зустрічі платникам роздані роз’яснювальні матеріали інформаційного характеру ГУ ДПС, зокрема, щодо роботи ПРРО, новацій Закону України № 3219.