Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роз’яснення з питань РРО/ПРРО та нововведень Закону України № 3219 під час виїзду мобільного ЦОПу до с. Аполлонівка та с. Надіївка

, опубліковано 15 вересня 2023 о 15:17

Днями (13.09.2023) згідно із затвердженим графіком здійснено виїзд мобільного ЦОПу Солонянської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) з метою проведення роз’яснювальної роботи з питань РРО/ПРРО та новацій Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (Закон України № 3219).

Виїзд мобільного ЦОПу проведено за участі фахівців Солонянської ДПІ ГУ ДПС з відвідуванням торгівельних об’єктів, розташованих у селах Аполлонівка та Надіївка.

Під час зустрічей із суб’єктами господарювання (СГ) фахівці податкової повідомили про основні зміни, внесені Законом України № 3219. Звернули увагу на реєстрацію реєстраторів розрахункових операцій/програмних реєстраторів розрахункових операцій (РРО/ПРРО) та поновлення з 01.08.2023 і з 01.10.2023 відповідальності СГ за порушення норм Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон № 265), проінформували про розміри штрафних (фінансових) санкцій у рамках Закону України № 3219. Працівники ДПІ зауважили, що добровільне виконання вимог Закону № 265 не тільки звільняє від відповідальності, а ще й усуває ризики, що можуть стати підставою для проведення фактичних перевірок. ДПС України використовує виключно ризикоорієнтовну модель організації та здійснення контрольно-перевірочної роботи, а тому не проводить безпідставних перевірок платників податків.

Податківці у ході спілкування з платниками відповіли на актуальні запитання щодо застосування РРО/ПРРО та основних аспектів, що стосуються відповідальності за порушення положень законодавства у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг у частині використання касової техніки.

Один із елементів проведення роз’яснювальної роботи – це розповсюдження серед платників тематичної друкованої продукції ГУ ДПС інформаційно-роз’яснювального характеру, яку отримали СГ під час роботи мобільного ЦОПу.