Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роз’яснення з питань РРО/ПРРО та новацій, запроваджених Законом України № 3219, під час виїзду мобільного ЦОПу до СГ у м. Синельникове

, опубліковано 14 вересня 2023 о 10:44

За участі фахівців Синельниківської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) та Новомосковського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС 12 вересня 2023 року проведено виїзд мобільного ЦОПу на торгівельні об’єкти, що знаходяться у м. Синельникове.

Спеціалісти Синельниківської ДПІ ГУ ДПС повідомили підприємцям, що Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» внесені зміни, зокрема до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон № 265). Так, зокрема, з 01 серпня 2023 року та з 01 жовтня 2023 року у разі встановлення контролюючими органами факту непроведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, будуть застосовуватись фінансові санкції, передбачені п. 1 ст. 17 Закону № 265. Фахівці податкової служби нагадали фізичним особам – підприємцям (ФОП), що ДПС України (ДПС) пропонує до застосування безоплатне ПРРО від ДПС, функціонал якого відповідає законодавчим вимогам, а придбання, оновлення та застосування не потребує витрат та спеціальних навичок користувача. Повідомили, що безкоштовне програмне рішення для використання суб’єктами господарювання (СГ) ПРРО, інструкції щодо встановлення та налаштування ПРРО, заповнення форм, форми ПРРО, роз’яснення для платників, запитання СГ та відповіді на них розміщено на головній сторінці вебпорталу ДПС України.

Під час діалогу з ФОПами на торгівельних об’єктах податківці надали відповіді на запитання щодо порядку використання РРО/ПРРО.