Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мобільний ЦОП: проведення роз’яснювальної роботи з питань РРО/ПРРО та новацій законодавства для суб’єктів господарювання м. Жовті Води

, опубліковано 13 вересня 2023 о 11:02

Відповідно до затвердженого графіку 08.09.2023 мобільним ЦОПом Жовтоводської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) здійснено виїзд до платників у м. Жовті Води з метою якісного надання адміністративних та інших послуг від ДПС та роз’яснення актуальних питань законодавства.

Виїзд мобільного ЦОПу здійснено за участі фахівців Жовтоводської ДПІ ГУ ДПС.

Під час роботи мобільного ЦОПу платникам надані роз’яснення щодо основних новацій Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (далі – Закон № 3219). Акцентовано увагу на питанні застосування реєстраторів розрахункових операцій/програмних реєстраторів розрахункових операцій (РРО/ПРРО) та поновлення відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон № 265) з урахуванням положень Закону № 3219.

У ході спілкування з платниками під час зустрічі податківці надали відповіді на запитання щодо: застосування РРО/ПРРО, відповідальності за порушення норм Закону № 265, мінімального податкового зобов’язання.

Присутні отримали примірники тематичної друкованої продукції ГУ ДПС інформаційно-роз’яснювального характеру стосовно використання РРО/ПРРО та основних нововведень, запроваджених Законом № 3219.