Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники Дніпропетровщини поповнили державний бюджет податком на прибуток підприємств на понад 2,4 млрд гривень

, опубліковано 13 вересня 2023 о 10:06

У січні – серпні 2023 року платники Дніпропетровської області поповнили загальний фонд держбюджету податком на прибуток підприємств (далі – податок) на понад 2,4 млрд гривень. Надходження виросли у порівнянні з аналогічним періодом 2022 року на понад 341,2 млн грн, або 16,2 відсотки. Про це повідомила в. о. начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Наталя Федаш.

Керівник податкової служби Дніпропетровщини звернула увагу, що для платників податку, які перебували на єдиному податку з особливостями оподаткування та з 01.08.2023 повернулися на сплату податку на прибуток підприємств і у яких річний дохід від будь-якої діяльності (за вирахуванням непрямих податків), визначений за показниками Звіту про фінансові результати (Звіту про сукупний дохід) за попередній річний звітний період – 2022 рік, не перевищує 40 мільйонів гривень, у 2023 році встановлюється річний звітний період.

Для платників податку, у яких річний дохід від будь-якої діяльності (за вирахуванням непрямих податків), визначений за показниками Звіту про фінансові результати (Звіту про сукупний дохід) за попередній річний звітний період – 2022 рік, перевищує 40 мільйонів гривень, у 2023 році встановлюється базовий квартальний звітний період.