Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майже 3,2 млрд грн єдиного податку спрямували до місцевих бюджетів платники Дніпропетровщини

, опубліковано 12 вересня 2023 о 09:06

У січні – серпні 2023 року до місцевих бюджетів Дніпропетровської області від платників надійшло майже 3,2 млрд грн єдиного податку. Як зазначила в. о. начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Наталя Федаш, сума надходжень збільшилась у порівнянні з відповідним періодом 2022 року майже на 683 млн грн, або на 27,2 відсотків.

Очільниця податкової служби Дніпропетровщини висловила подяку платникам за своєчасне поповнення місцевих бюджетів. 

Наталя Федаш нагадала, що право на застосування спрощеної системи оподаткування в наступному календарному році мають платники єдиного податку за умови неперевищення протягом календарного року обсягу доходу, встановленого для відповідної групи платників єдиного податку.

При цьому якщо протягом календарного року платники першої і другої груп використали право на застосування іншої ставки єдиного податку у зв'язку з перевищенням обсягу доходу, встановленого для відповідної групи, право на застосування спрощеної системи оподаткування в наступному календарному році такі платники мають за умови неперевищення ними протягом календарного року обсягу доходу, встановленого п.п. 3 п. 291.4 ст. 291 Податкового кодексу України.