Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роз’яснювальна робота з питань РРО/ПРРО, новацій Закону України № 3219 для суб’єктів господарювання м. Жовті Води під час виїзду мобільного ЦОПу

, опубліковано 07 вересня 2023 о 15:46

З метою проведення інформаційно-роз’яснювальної кампанії щодо новацій податкового законодавства, передбачених Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (Закон України № 3219) та поновлення відповідальності за порушення вимог Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон № 265) з урахуванням положень Закону України № 3219 05.09.2023 відповідно до затвердженого графіку здійснено виїзд мобільного ЦОПу Жовтоводської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) до м. Жовті Води.

Виїзд мобільного ЦОПу здійснено за участі фахівців Жовтоводської ДПІ ГУ ДПС, які висвітлили основні нововведення Закону України № 3219, акцентувавши увагу на особливостях застосування РРО/ПРРО та поновлення відповідальності суб’єктів господарювання (СГ) за порушення норм Закону № 265. Відзначили, що з 01 серпня 2023 року відповідальність за порушення Закону № 265 застосовується не тільки до платників податків, що здійснюють продаж підакцизних товарів, а й до СГ, які здійснюють діяльність у сферах купівлі/продажу іноземної валюти, організації та проведення азартних ігор. З 01.10.2023 відповідальність буде застосовуватись до усіх категорій платників податків, що здійснюють діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.

Під час діалогу податківців з платниками надані вичерпні відповіді на запитання СГ, зокрема, стосовно: застосування реєстраторів розрахункових операцій/програмних реєстраторів розрахункових операцій та відповідальності за порушення законодавства у частині використання РРО/ПРРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.

У ході проведення заходів присутнім роздані роз’яснювальні матеріали інформаційного характеру ГУ ДПС, зокрема, з питань застосування РРО/ПРРО та основних новацій Закону України № 3219.