Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Виїзд мобільного ЦОПу до с. Українське: роз’яснення з питань РРО/ПРРО, новацій Закону України № 3219, МПЗ

, опубліковано 06 вересня 2023 о 16:44

З метою проведення роз’яснювальної роботи щодо: сплати мінімального податкового зобов’язання (МПЗ), реєстрації та застосування РРО/ПРРО, основних новацій, запроваджених Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (Закон України № 3219) 01.09.2023 відповідно до затвердженого графіку здійснив виїзд мобільний ЦОП Петропавлівської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) до торгівельних об’єктів, розташованих на території с. Українське Української сільської ради Синельниківського району, де здійснюють діяльність фізичні особи – підприємці (ФОП).

Роботу мобільного ЦОПу забезпечено за участі фахівців Петропавлівської ДПІ ГУ ДПС.

Під час виїзду мобільного ЦОПу проведена роз’яснювальна робота з 6 ФОПами торгівельних об’єктів – магазинів. Спеціалістами ДПІ надані роз’яснення щодо нововведень Закону України № 3219, а також змін, внесених цим Законом до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» у частині застосування РРО/ПРРО та поновлення відповідальності за порушення чинного законодавства.

Під час зустрічей учасники отримали тематичну друковану продукцію (брошури та листівки) ГУ ДПС інформаційно-роз’яснювального характеру, зокрема інформацію про номери телефонів «гарячих ліній» ГУ ДПС.