Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мобільний ЦОП податкової служби – з роз’ясненнями, консультаціями та практичною допомогою до платників Дніпропетровщини

, опубліковано 06 вересня 2023 о 14:49

Фахівці Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) впродовж серпня 2023 року здійснювали виїзди до платників податків області, у тому числі і до найвіддаленіших куточків, з метою проведення широкомасштабної інформаційно-розʼяснювальної кампанії щодо:

- основних новацій законодавства, запроваджених Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (далі – Закон України № 3219);

- змін, внесених Законом України № 3219 до Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами (далі – Закон № 265) у частині реєстрації та застосування РРО/програмних РРО і поновлення відповідальності за порушення вимог Закону № 265.

Важливим питанням сьогодення для малого бізнесу є застосування РРО/ПРРО. І щоб цей процес був легким та доступним для платників податкова служба області проводить роз’яснювальну роботу. Колектив податківців робить все, щоб бізнес працював у правовому полі. Наша основна задача – донести до кожного суб’єкта господарювання інформацію про необхідність та важливість використання зареєстрованої касової техніки під час проведення розрахункових операцій.

З цією метою згідно із затвердженими графіками щоденно здійснює виїзд мобільний Центр обслуговування платників та робочі групи у складі фахівців ГУ ДПС до торгівельних об’єктів (ТРК, ТЦ, ТК, магазини, ринки тощо) та інших місць концентрації фізичних осіб – підприємців (наприклад, центр підтримки підприємців Дія. Бізнес у м. Кривому Розі) усіх міст регіону, а також селищ та сел усіх районів Дніпропетровської області.

Під час таких виїздів спеціалісти податкової служби області проводять зустрічі у різних форматах та спілкуються з платниками і представниками органів місцевого самоврядування, відповідають на запитання та надають практичну допомогу, зокрема з питань роботи з програмними РРО.

Впродовж серпня 2023 року мобільний ЦОП ГУ ДПС здійснив 162 виїзди до територіальних громад та торгівельних об’єктів області, під час яких платникам регіону з роз’ясненнями та консультаціями із вищезазначених питань, надавались і адміністративні послуги. Роботу мобільного ЦОПу забезпечили спеціалісти усіх державних податкових інспекцій (ДПІ) ГУ ДПС.

Так, з початку проведення інформаційно-роз’яснювальної кампанії до платників населених пунктів області фахівцями ДПІ ГУ ДПС найбільшу кількість виїздів мобільного ЦОПу до територіальних громад здійснено Жовтоводською ДПІ – 19 виїздів, П’ятихатською ДПІ – 16, Солонянською ДПІ – 15, Павлоградською ДПІ – 13, Васильківською ДПІ – 12, Новомосковською ДПІ – 11 виїздів.

Детальніше про проведену роз’яснювальну роботу та надання послуг під час виїздів мобільного ЦОПу – на головній сторінці субсайту «Головне управління ДПС у Дніпропетровській області» у підрозділі «Новини» розділу «Прес-центр» за посиланням https://dp.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/.

Наразі мобільний ЦОП податкової служби області – це багатогранний інструмент комунікацій з платниками, за допомогою якого оперативно та якісно, безпосередньо у місцях здійснення діяльності суб’єктами господарювання, з максимальним наближенням до місця проживання громадян фахівцями ГУ ДПС надаються адміністративні, інформаційні та консультативні послуги.

У вересні поточного року виїзди мобільного ЦОПу, зокрема з питань застосування РРО/програмних РРО з урахуванням положень Закону України № 3219 продовжуються.