Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мобільний ЦОП – з роз’ясненнями з питань РРО/ПРРО, новацій Закону України № 3219, МПЗ під час виїзду до с. Лозуватки

, опубліковано 01 вересня 2023 о 16:41

З метою проведення роз'яснювальної роботи з платниками податків з питань реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій/програмних реєстраторів розрахункових операцій (РРО/ПРРО) та поновлення з 01.08.2023 і з 01.10.2023 відповідальності за порушення норм Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон № 265) у зв'язку з прийняттям Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (Закон України № 3219); нарахування мінімального податкового зобов'язання (МПЗ) 22.08.2023 здійснив виїзд мобільний ЦОП Криворізької південної ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) до Управління соціального захисту населення Лозуватської сільської територіальної громади (с. Лозуватка, Криворізького району Дніпропетровської області).

Виїзд мобільного ЦОПу забезпечено за участі спеціалістів Криворізької південної ДПІ ГУ ДПС та Криворізького відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС.

Фахівці ДПІ нагадали присутнім про обов’язковість з 01.01.2022 застосовувати усім суб’єктам господарювання (СГ), крім платників єдиного податку І групи, при проведенні розрахункових операцій належним чином зареєстровану касову техніку, а також надали роз’яснення щодо особливостей відновлення відповідальності за порушення норм Закону № 265. Проінформували, що для отримання допомоги у сфері практичного застосування РРО/ПРРО та проведення фактичних перевірок СГ можуть звернутись за номером телефону «гарячої лінії», що опублікований на субсайті «Головне управління ДПС у Дніпропетровській області» вебпорталу ДПС.

Податківці нагадали про порядок нарахування контролюючим органом для фізичних осіб – власників та користувачів сільськогосподарських угідь мінімального податкового зобов'язання (МПЗ), терміни його сплати та порядок проведення звірки даних, використаних для розрахунку суми ПДФО у вигляді МПЗ, з наданням підтвердних документів.

Робота мобільного ЦОПу пройшла в атмосфері ділового партнерства та взаємоповаги. Представники Лозуватської сільської тергромади подякували фахівцям ГУ ДПС за співпрацю та висловили сподівання на подальшу комунікацію.