Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мобільний ЦОП: роз’яснення з питань РРО/ПРРО, новацій Закону України № 3219, мінімального податкового зобов’язання під час виїзду до м. Зеленодольська, с. Грушівки та с. Токівське

, опубліковано 30 серпня 2023 о 16:42

Мобільним ЦОПом Апостолівської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) для проведення роз’яснювальної роботи відповідно до графіку здійснені виїзди до суб’єктів господарювання (СГ) на торгівельні об’єкти:

- м. Зеленодольська Зеленодольської  територіальної  громади (ТГ) – 22.08.2023;

- с. Грушівки та с. Токівське Грушівської ТГ – 28.08.2023.

Під час роботи мобільного ЦОПу працівником Апостолівської ДПІ ГУ ДПС надані роз’яснення стосовно: реєстрації та використання реєстраторів розрахункових операцій/програмних реєстраторів розрахункових операцій (РРО/ПРРО) та поновлення відповідальності за порушення вимог Закону України від 06 липня 1995 року      № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (зі змінами) (далі – Закон № 265), у рамках нововведень, запроваджених Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (Закон України № 3219).

Акцентовано, що з 01.08.2023 та 01.10.2023 відновлена відповідальності за порушення вимог Закону № 265, проінформовано про розміри штрафних (фінансових) санкцій за таке порушення. Звернена увага СГ, що добровільне виконання вимог Закону № 265 не тільки звільняє від відповідальності, а ще й усуває ризики, що можуть стати підставою для проведення фактичних перевірок та повідомили про безкоштовне програмне рішення для використання СГ зареєстрованої касової техніки.

Платникам повідомлено, що безкоштовне програмне рішення для використання СГ ПРРО, інструкції щодо встановлення та налаштування ПРРО, заповнення форм, форми ПРРО, роз’яснення для платників, найпоширеніші запитання СГ та відповіді на них розміщено на головній сторінці офіційного вебпорталу ДПС України (https://tax.gov.ua) у банері «Програмні РРО».

У ході активного діалогу надані вичерпні відповіді на запитання щодо: застосування РРО/ПРРО та відповідальності за порушення норм Закону № 265, а також наголошено на важливості сумлінного виконання платниками податкових зобов’язань.

Фахівець Криворізького відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС довела до відома присутніх інформацію про те, що для платників податків – фізичних осіб, у яких у власності та/або користуванні (оренді, суборенді, емфітевзисі, постійному користуванні) є земельні ділянки, віднесені до сільськогосподарських угідь, вводиться поняття мінімального податкового зобов’язання (далі –  МПЗ). Нагадала присутнім, що спливає термін сплати по земельному податку (29.08.2023).

Під час зустрічі з платниками вручено 127 податкових повідомлень-рішень за формою «МПЗФ».

Під час зустрічей кожному підприємцю вручені буклети та листівки ГУ ДПС щодо застосування РРО та ПРРО.