Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Застосування РРО, нововведення Закону №3219» В Шевченківській ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області відбувся 29.08.2023

опубліковано 29 серпня 2023 о 15:13

В Шевченківській ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Застосування РРО, нововведення Закону №3219».

 На запитання платників податків відповідала головний державний інспектор Шевченківської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Яковенко Лілія Вікторівна.

 

Питання 1: Добрий день!

Яку кількість печаток необхідно реєструвати, якщо СГ має декілька ПРРО?

 

Відповідь. Доброго дня!

Чинним законодавством у сфері проведення розрахунків за товари (роботи, послуги) у готівковій та безготівковій формі не передбачено обмежень щодо кількості електронних печаток під час їх реєстрації суб’єктом господарювання, який має декілька ПРРО.

При цьому за допомогою одного сертифікату електронного підпису та/або печатки можна працювати одночасно тільки на одному ПРРО і тільки одним касиром. Тому, у разі одночасного використання декількох ПРРО, необхідно мати відповідну кількість зареєстрованих касирів щодо яких було подано повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа.

 

Питання 2: Добрий день!

Чи потрібно вести КОРО при використанні ПРРО?

 

Відповідь. Доброго дня!

Використання книги обліку розрахункових операцій (далі – КОРО) передбачено лише для класичних РРО, на період відсутності електроенергії або виходу касового апарату з ладу. У випадку використання ПРРО, на період відсутності зв’язку між програмним РРО та фіскальним сервером ДПС, проведення розрахункових операцій здійснюється в режимі офлайн. На період виходу з ладу програмного РРО проведення розрахункових операцій не здійснюється до моменту усунення несправностей. Тому КОРО не використовується для ПРРО. 

 

Питання 3: Добрий день!

Яке обладнання може використовуватися при застосуванні ПРРО?

 

Відповідь. Доброго дня!

Програмний РРО можна встановити на смартфон, планшет, комп’ютер чи будь-який інший гаджет, який має операційну систему та підключення до Інтернет.

Питання 4: Добрий день!

Як зареєструвати касира для програмного РРО?

 

Відповідь. Доброго дня!

Щодо осіб (касирів), яким надано право роботи з ПРРО, надсилається повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа (форма J/F1391802) через Електронний кабінет платника або будь-яке інше програмне забезпечення.

 

Питання 5: Добрий день!

Чи можливо використовувати ПРРО від ДПС для операційної системи іOS (для iPhone)?

 

Відповідь. Доброго дня!

Розробку безкоштовної версії ПРРО ДПС, застосовну для операційної системи іOS, завершено. ЇЇ завантаження можливо здійснити після переходу за покликанням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.».