Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мобільний ЦОП з роз’яснювальною роботою з питань РРО/ПРРО, новацій Закону Україну № 3219, мінімального податкового зобов’язання виїхав до Черкаської територіальної громади

, опубліковано 18 серпня 2023 о 11:21

З метою проведення роз’яснювальної роботи з важливих питань законодавства мобільним ЦОПом Новомосковської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) 16 серпня 2023 року здійснено виїзд до смт Черкаське Черкаської територіальної громади (ТГ) за участі фахівців Новомосковської ДПІ ГУ ДПС та Новомосковського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС.

Під час роботи мобільного ЦОПу обговорювались нововведення Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (Закон України № 3219), зокрема у частині Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон № 265), дотримання законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО, проведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО, поновлення відповідальності за порушення вимог Закону № 265, змін у застосуванні спеціального режиму оподаткування, а також питання, пов’язані з порядком нарахування та сплати мінімального податкового зобов’язання (МПЗ).

Податківці надали ґрунтовні роз’яснення з питань впровадження РРО/ПРРО та повідомили, що суб`єкти господарювання мають право самостійно обрати вид касової техніки, засобами якої відповідно до вимог Закону № 265 буде здійснюватись реєстрація розрахункових операцій. Зупинились на 8 легких кроках роботи з ПРРО.

Відвідувачі мобільного ЦОПу отримали інформацію стосовно переліку адміністративних послуг, що надають податкові органи, а також про порядок внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків та заповнення форм № 5ДР, № 5ДРП; перереєстрації платників спеціального режиму оподаткування (єдиний податок).

У ході спілкування з присутніми працівники ГУ ДПС приділили увагу діючим електронним сервісам ДПС України, зокрема надані роз’яснення щодо переваг користування безкоштовним електронним сервісом ДПС України – Електронним кабінетом.

Відвідувачів мобільного ЦОПу ознайомлено зі сторінками ДПС України та ГУ ДПС у соціальній мережі Facebook.

Під час роботи мобільного ЦОПу платники отримали тематичну друковану продукцію ГУ ДПС роз’яснювального характеру, зокрема, щодо реєстрації та використання новацій Закону України № 3219, РРО/ПРРО, МПЗ.

Громадянам вручено 7 податкових повідомлень-рішення по МПЗ.

Голова Черкаської ТГ висловила слова подяки податківцям Дніпропетровщини за проведену зустріч та впевненість у подальшій співпраці.