Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Засідання Громадської ради: новації Закону України № 3219, застосування РРО/ПРРО та першочергові питання

, опубліковано 17 серпня 2023 о 15:46

Діалог фахівців податкової служби Дніпропетровщини з членами Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Дніпропетровській області (Громадська рада) триває. Сьогодні, 17 серпня 2023 року, відбулося чергове засідання Громадської ради одночасно в онлайн та офлайн форматах за участі очільниці податкової служби області Федаш Наталі, заступника начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) Леонова Валерія та спеціалістів ГУ ДПС.

Очільниця ГУ ДПС акцентувала увагу присутніх на важливості обговорюваних питань та висловила впевненість, що прийняті сьогодні рішення сприятимуть позитивним результатам.

Податківці ознайомили членів Громадської ради з основними новаціями Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (далі – Закон України № 3219).

Окремо розглянуті питання щодо застосування РРО/програмних РРО та поновлення відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» з урахуванням норм Закону України № 3219.

Обговорювалися нагальні питання стосовно нарахування пені при самостійному виправленні платниками податків помилок у податковій звітності.

Присутніх ознайомили з підсумками роботи тимчасової робочої групи Громадської ради з формування (створення) моделі співпраці між усіма учасниками, від яких залежить інформування та збір податків від здачі в оренду нерухомості, для забезпечення максимального охоплення об’єктів оподаткування

Спілкування проходило у діловій та конструктивній атмосфері.