Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майже 16,4 млрд грн ПДФО спрямували до місцевих бюджетів платники Дніпропетровщини

, опубліковано 14 серпня 2023 о 11:03

З початку 2023 року до місцевих бюджетів Дніпропетровської області надійшло майже 16,4 млрд грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО). Як зазначила в. о. начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Наталя Федаш, сума надходжень має позитивну динаміку і у порівнянні з січнем – липнем 2022 року збільшилась на понад 3 млрд грн, або на 22,5 відсотки.

Наталя Федаш констатувала, що питання трудових відносин завжди під пильною увагою податкової служби. Податківці Дніпропетровщини активно долучаються до роз’яснювальної роботи з питань легалізації праці.

Очільниця податкової служби Дніпропетровщини зазначила, що головна мета у ході комунікацій з роботодавцями – довести їм, що працювати у правовому полі, не допускаючи порушень норм чинного трудового законодавства – це той базовий рівень, коли працівник є соціально захищеним, має безпечні і комфортні умови праці і відповідну заробітну плату. Крім того, легалізація ринку праці піднімає стандарти життя через зростання надходжень ПДФО до місцевих бюджетів.