Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податок на нерухоме майно: місцеві скарбниці Дніпропетровщини поповнились на понад 548 млн гривень

, опубліковано 09 серпня 2023 о 10:00

Протягом семи місяців 2023 року до місцевих бюджетів Дніпропетровської області від платників податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, надійшло понад 548 млн гривень. Надходження виросли порівняно з аналогічним періодом 2022 року на понад 137,4 млн грн, або на 33,4 відсотків.

Звертаємо увагу, що на вебпорталі ДПС України за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya/podatok-na-neruhome- mayno/yuridichni-osobi/podatkova-zvitnist/poryadok-skladennya-ta-vnesennya-zmin/697063.html розміщена інформація щодо заповнення уточнюючої податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки,  у зв'язку з набранням чинності Закону України від 11 квітня 2023 року № 3050-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо звільнення від сплати екологічного податку, плати за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за знищене чи пошкоджене нерухоме майно».

Платникам до уваги:

  • Приклад заповнення уточнюючої Податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки
  • Приклад заповнення додатку 1 до уточненої податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки для відображення зменшення податкового зобов’язання за об'єкти нерухомості, що розташовані на територіях активних бойових дій або на тимчасово окупованих територіях (п. 69.22 п. 69 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України)
  • Приклад заповнення додатку 2 до уточненої податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки для відображення зменшення податкового зобов’язання за об'єкти нерухомості, що розташовані на територіях активних бойових дій або на тимчасово окупованих територіях (п. 69.22 п. 69 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України).