Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До держбюджету протягом семи місяців п. р. від платників Дніпропетровщини надійшло понад 5,7 млрд грн ПДФО

, опубліковано 07 серпня 2023 о 08:46

З початку 2023 року до державного бюджету від платників Дніпропетровської області надійшло понад 5,7 млрд грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО). У порівнянні з січнем – липнем 2022 року сума надходжень збільшилась майже на 1,1 млрд грн, або на 23,5 відсотки. Про це повідомила очільниця податкової служби Дніпропетровщини Наталя Федаш.

«Непрості умови, в яких опинилася наша країна, безумовно, впливають на економічний стан держави, який залежить від податкових надходжень. Дякуємо нашим платникам за вчасно та в повному обсязі внесені до бюджетів грошові кошти, за розуміння важливості сплати податків і зборів та відповідальне ставлення до виконання конституційних зобов’язань перед державою!» – зазначила керівник Головного управління ДПС у Дніпропетровській області.

Наталя Федаш звернула увагу, якщо фізична особа отримує кошти, які є компенсацією за пошкоджений/знищений об’єкт нерухомого майна відповідно до закону, то такі кошти не оподатковуються ПДФО, за умови, що дохід у вигляді компенсації отримується фізичною особою відповідно до Закону України «Про компенсацію за пошкодження та знищення окремих категорій об’єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України, та Державний реєстр майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України» (п.п. 165.1.66 п. 165.1 ст. 165 Податкового кодексу України). Норми запроваджені Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».