Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мобільний ЦОП: до мешканців Криворізького регіону та внутрішньо переміщених осіб – з адміністративними послугами

, опубліковано 03 серпня 2023 о 16:17

З метою розширення кола платників, які мають можливість звернутись до мобільного Центру обслуговування платників (мобільний ЦОП) для отримання послуг та сервісів, 02 серпня 2023 року Криворізькою північною ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) проведено виїзд до Прозорого офісу соціальних послуг Тернівської районної у місті Кривому Розі ради.

Роботу мобільного ЦОПу забезпечили фахівці Криворізької північної ДПІ ГУ ДПС: начальник Ганна Познякова, заступник начальника Ігор Тимченко та головний державний інспектор Юлія Полякова (модератор).

Під час спілкування з відвідувачами мобільного ЦОПу Ганна Познякова проінформувала про перелік послуг, що можна отримати під час роботи мобільного ЦОПу, про режим роботи ЦОПу, який функціонує у ДПІ.

Ігор Тимченко акцентував увагу платників, які завітали до мобільного ЦОПу, про необхідність приведення у відповідність основних та другорядних видів економічної діяльності суб’єктів господарювання згідно з діючими КВЕД відповідно до чинного Національного класифікатора України «Класифікація видів економічної діяльності ДК 009:2010». Задля актуалізації видів економічної діяльності суб’єктам господарювання необхідно здійснити наступні кроки: внести зміни щодо діючих КВЕД до відомостей, що містяться в Єдиному державному реєстрі; забезпечити зазначення актуальних КВЕД у податкових деклараціях, форма яких передбачає заповнення вказаного реквізиту. Також роз’яснені норми чинного законодавства щодо порядку розрахунку мінімального податкового законодавства (МПЗ) для платників податків – фізичних осіб та термін сплати податку на доходи фізичних осіб. Відвідувачі мобільного ЦОПу отримали інформаційну листівку «Мінімальне податкове зобов’язання фізичним особам».

Модератор Юлія Полякова координувала роботу мобільного ЦОПу. Фахівець податкової служби також акцентувала увагу на перевагах дистанційного спілкування платників з податковими органами, зокрема за допомогою «Електронного кабінету», ознайомила з електронними сервісами ДПС, розміщеними на вебпорталі ДПС України, широкими сервісними можливостями «Електронного кабінету» (наприклад, подання звітності, перегляд поданої звітності).

За результатами роботи мобільного ЦОПу співробітниками податкової інспекції здійснено обслуговування 60 фізичних осіб, яким видано 22 картки платників податків з реєстраційними номерами облікової картки платника податків. Від суб’єктів звернень – відвідувачів мобільного ЦОПу прийнято 23 заяви на отримання адміністративних послуг, з яких 18 заяв за формою № 5ДР, 5 заяв за формою № 1ДР, а також податкова декларація про майновий стан і доходи з метою реалізації права на податкову знижку за наслідками 2022 року (здобуття освіти у вітчизняних закладах навчання).

Більшість відвідувачів мобільного ЦОПу, які звернулись до співробітників податкової служби, – це внутрішньо переміщені особи переважно з Дніпропетровської, Херсонської, Запорізької, Донецької, Харківської та Миколаївської областей. У Тернівському районі міста Кривого Рогу обліковується вже понад 9 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

Робота мобільного ЦОПу пройшла конструктивно та в атмосфері доброзичливості.